Зберігати інтервал: Кузін розповів, як поєднувати вакцини від COVID-19 та ГРВІ

Поєднувати вакцини проти коронавірусної інфекції та сезонних захворювань, у том числі ГРВІ, можна при дотриманні двотижневого інтервалу. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я-головний санітарний лікар Ігор Кузін, пише ТСН.Посадовець підкреслив, що ГРВІ та сезонні хвороби будуть. За його словами, в цьому році очікується такий самий епідсезон, як минулого року. «Специфічного або активнішого не очікується», – підкреслив головний санлікар.

Також Кузін нагадав про початок вакцинальної кампанії від сезонного грипу. Він підкреслив, що Міністерство охорони здоров’я рекомендує робити щеплення. Поєднувати COVID-вакцинацію і сезонні щеплення можна, однак необхідно дотримуватися інтервалу у 14 днів.

«Допустиме поєднання вакцини від COVID-19 і сезонного грипу. Це навіть рекомендовано. Рекомендують робити інтервал між двома щепленнями 14 діб – два тижні»», – сказав представник МОЗ.

За його словами, потрібно очікувати від вакцинації від грипу, а потім переходити на щеплення проти коронавірусної інфекції. Також він зауважив, що можна щепитися від грипу між першою і другою дозами вакцин проти COVID-19, але «варто аби було в різниці 14 днів».

Нагадаємо, що у Великій Британії фабрика з виробництва вакцин розроблятиме єдину вакцину від грипу та COVID-19

Слід зазначити, що у Китаї компанія Suzhou Abogen Biosciences залучила понад 700 млн доларів інвестицій для розробки та проведення випробувань мРНК-вакцини проти COVID-19.