Хотіли сертифікати – буде аж два: Кузін пояснив, які документи про щеплення отримають українці

Вакцинованим від COVID-19 українцям будуть доступними аж два сертифікати – «зелений» і «жовтий». Щоправда, обидва вони будуть внутрішніми. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час інтерв’ю з медичною експерткою ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою.

«Жовтий» сертифікат передбачений для тих, хто отримав лише одне COVID-щеплення, «зелений» можна буде отримати лише після повного курсу вакцинації.

«Термін дії жовтого сертифіката – час між щепленнями», – пояснив Кузін.

Головний санлікар додав, що власники «зеленого» й «жовтого» сертифіката матимуть однакові привілеї під час посилення карантину.

Раніше стало відомо, які переваги дадуть українцям COVID-сертифікати всередині країни. У МОЗ не виключають, що громадяни, які зробили щеплення від COVID-19, ймовірно, будуть мати деякі привілеї.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України викрили масштабну схему виготовлення підроблених міжнародних сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу, яку організували зловмисники з Львівщини, Волині та Чернівецької області.

Також повідомлялося, що в Україні кожен другий електронний COVID-сертифікат не генерується через помилки у даних пацієнтах або назві вакцини. У Міністерстві цифрової трансформації зауважили, що наразі необхідно спрощувати алгоритм, щоб система не зважала на незначні помилки, наприклад написання слова з великої чи малої літери.