Уникнути локдауну: держкомісія розгляне питання щодо введення «жовтої» зони в Україні

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій відновлює регулярні засідання у зв’язку із погіршенням в країні епідемічної ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду, пише УНІАН.

 

 

Чиновник наголосив, що в Україні спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Він пояснив, що необхідно діяти на випередження, щоб уникнути жорстких локдаунів або «червоних» зон в країні.

Повідомляється, що в Україні найближчим часом має відбутися засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де будуть обговорювати питання щодо запровадження карантинних обмежень «жовтої» зони епідбезпеки на всій території країни.

Нагадаємо, що уникнути жорстких карантинних обмежень в Україні можна у разі активної COVID-вакцинації, навіть при зростанні кількості захворювань коронавірусом.

Раніше стало відомо, що новий локдаун може очікувати Україну у листопаді, якщо країна наблизиться до «червоної» зони.

Також нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує повне закриття через штам коронавірусу «Дельта-плюс». Поширення нового «Дельта плюс»-варіанту коронавірусної інфекції може привести до нового локдауну.