В COVID-лікарні Чернівців серед пацієнтів немає жодного щепленого

У Чернівцях у міській лікарні №1 від коронавірусної хвороби лікується понад 50 осіб, серед яких немає жодного, хто вакцинувався проти COVID-19. Про це повідомляє Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, пише ІА АСС.Зазначається, що у медзакладі станом на 8 вересня у лікарні №1 розгорнуто 120 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Наразі з них зайнято 42,5% (51 хворий, 5 із них – у реанімації). У всіх підтверджений коронавірус.

Більшість захворілих – особи віком старше 60 років. Повідомляється, що серед пацієнтів молодшого віку – люди із супутніми хворобами та ті, хто контактував із зараженими вірусом SARS-CoV-2. Усі пацієнти не отримували COVID-щеплення.

Заступник гендиректора з медичної частини міської клінічної лікарні №1 Валентин Пижик повідомив, що за спостереженнями лікарів медзакладу, змінилася клініка коронавірусу. За його словами, інкубаційний період зменшився до шести днів, швидко розвивається вірусна пневмонія. «Покази до госпіталізації наступні: задишка, слабкість, гіпертермічний синдром», – сказав Пижик. Він підкреслив, що ураження легень зараз відбувається дифузно і швидко перетворюється у тотальну пневмонію.

Валентин Пижик підкреслив, що коронавірус – це інфекція, «з якою ми воюємо другий рік поспіль» і подолати її можливо лише COVID-вакцинацією.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що ліквідувати або викорінити COVID-19 не вдасться через те, що вірус SARS-CoV-2 постійно мутує.

Слід зазначити, що МОЗ планує скоротити кількість ковідних лікарень, але у відомстві обіцяють збільшити число ліжок з підведенням кисню.