В Україні хочуть використовувати вакцину Pfizer для дітей від 12 років

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) при Міністерстві охорони здоров’я України  рекомендує дозволити щеплення проти коронавірусної інфекції всіх дітей віком від 12 років COVID-вакциною від фармацевтичної компанії Pfizer. Про це повідомив голова НТГЕІ Федір Лапій під час інтерв’ю з медичною експерткою ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою.

 

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики ухвалила рішення та буде рекомендувати МОЗ вакцинацію проти коронавірусу для всіх людей від 12 років препаратом Pfizer.

Лапій підкреслив, що МОЗ має розглянути рішення НТГЕІ у найближчу п’ятницю під час засідання. Експерт додав, що наразі не йдеться про те, щоб не пускати до школи нещеплених дітей.

За словами фахівці, слід ухвалити алгоритм, згідно із яким діти від 12 років будуть вакцинуватися проти коронавірусної хвороби. Наразі в країні перед щепленням дитину має оглянути педіатр або сімейний лікар

Нагадаємо, що в Українській академії педіатричних спеціальностей заявили про підтримку дозволу МОЗ щодо імунізації дітей від дванадцяти років, які мають ризики тяжкого перебігу захворювання, але першочергово слід зробити щеплення людям з груп ризику.

Також стало відомо, що фармацевтична компанія Pfizer оголосила про успішне випробування вакцини проти коронавірусу в групі дітей від п’яти до одинадцяти років – препарат показав безпечність та викликав стійкий імунітет.

Раніше видання The Pharma Media повідомляло, що Ізраїль ухвалив рішення щодо вакцинації дітей від коронавірусної інфекції. В країні стартувала імунізація дітей від 12 років COVID-вакциною від Pfizer.