У Фінляндії скасовують моніторинг захворюваності на COVID-19

В країні планують зосередити COVID-статистику на процесі імунізації на кількості госпіталізацій, але більше не будуть оприлюднювати дані щодо приросту нових випадків захворювання у щотижневому звіті. Про це заявили у Міністерстві охорони здоров’я і добробуту Фінляндії, повідомляє телеканал MTV Uutiset.

 

У Фінляндії більше не будуть фіксувати щотижневий показник приросту нових випадків інфікування коронавірусом. У фінському МОЗ підкреслили, що найкраще відображає поточний стан епідемії число госпіталізацій та вакцинацій. На таких показниках і планують зосередитися в країні.

«Це відбувається на тлі збільшення числа щеплених людей та оновленої гібридної стратегії, затвердженої урядом на початку вересня», – зазначив Директор департаменту здоров’я Міка Салмінен.

Він наголосив, що у відомстві не будуть проводити оцінку регіональної ситуації щодо випадків коронавірусної інфекції.

Слід зазначити, що з початку епідемії COVID-19 в країні зафіксували 140 тис. випадків зараження та тисячу смертей. Фінляндія знаходиться на 35-му місці у Європі за захворюваністю на COVID-19.

Раніше стало відомо, що у Фінляндії випробують вакцину проти коронавірусної інфекції від Pfizer на дітях від шести місяців. Випробування проводить Центр з вивчення вакцин університету Тампере.

Також повідомлялося, що рівень летальності від COVID-19 в Україні зріс більш ніж удвічі за два тижні. Він збільшується аналогічними темпами, як і зростала захворюваність та COVID-госпіталізації.