У Россії виявили нову небезпечну мутацію коронавірусу

На території Росії зафіксували перші зараження новим варіантом вірусу Sars-Cov-2 – AY.4.2, який мутував з «Дельта»-штаму. Про це пише ТСН з посиланням на російські ЗМІ.Представник Росспоживнагляду повідомив про поодинокі випадки різновиду коронавірусної інфекції AY.4.2 в Росії. Водночас він зазначив, що ймовірність широкого поширення AY.4.2 в РФ і світі досить висока. «Частота цієї підлінії збільшується, але експерти не вважають, що саме вона відповідальна за велику кількість щоденних випадків зараження коронавірусом в різних країнах», – заявив голова наукової групи розробки нових методів діагностики захворювань людини ЦНДІ епідеміології Росспоживнагляду Каміль Хафизов.

Крім того, він підкреслив, що через мутації саме в S-білку, новий варіант вірусу швидше за все більше пов’язаний саме із заразністю, а не з важкістю перебігу захворювання.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо по появу нового варіанту коронавірусної інфекції, який мутував зі штаму «Дельта». Варіація отримала назву AY.4.2. Вперше про цей різновид заявили вчені Великобританії. Також про його фіксацію повідомили в Ізраїлі. Науковці заявляють про високу заразність нового варіанту у порівнянні з «Дельта»-штамом.