В Україні випадки тяжкого перебігу COVID-19 у вакцинованих осіб буде розслідувати комісія

В країні планують створити комісію, яка буде розглядати випадки тяжкого перебігу коронавірусної інфекції або смерті при наявності COVID-сертифіката. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише УНІАН.Очільник МОЗ доручив головному державному санітарному лікарю України Ігорю Кузіну сформувати спеціальну комісію, яка буде вивчати кожний випадок тяжкого перебігу COVID-19 або смерті, якщо людина мала довідку про вакцинацію.

Ляшко підкреслив, що так в Україні хочуть виявити, чи реально людина отримала щеплення проти коронавірусу і яким препаратом.

Повідомляється, що серед пацієнтів, яких госпіталізують до медичних закладів з COVID-19, близько 95-98% осіб не пройшли вакцинацію.

Керівник відомства додав, що наразі складно сказати про статистику серед госпіталізованих хворих на коронавірус, які мають фейкові довідками про вакцинацію.

Слід зазначити, що Кіберполіція викрила ділків, які підробили понад 40 тисяч результатів ПЛР-тестів. Протиправна діяльність зловмисникам щомісяця приносила чотири мільйони гривень. До злочинного угруповання входило десять осіб. Наразі затримані семеро правопорушників та організатор злочинної групи.

Нагадаємо, що в Україні рішення щодо імунізації дітей від 14 років проти коронавірусу можуть прийняти на цьому тижні. Про це заявив Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Раніше стало відомо, що серед європейських країн Україна посіла друге місце за числом летальних випадків від коронавірусної інфекції.