У Китаї новий спалах COVID-19: провінції закривають на карантин

В одинадцяти провінціях країни за минулий тиждень виявили понад 100 випадків коронавірусного захворювання. У зв’язку із цим місцева влада оголосила про нові обмеження, пише ТСН.

Речник Національної комісії охорони здоров’я КНР Мі Фен повідомив, що з 17 жовтня в Китаї було кілька розрізнених локальних спалахів, і вони швидко розширюються. Також існує ризик, що спалах пошириться ще далі.

Повідомляється, швидке поширення вірусу Sars-Cov-2 відбувається попри те, що близько 75% населення Китаю, або понад мільярд осіб, пройшли повний курс протиковідного щеплення.

Спалах вперше зафіксували 16 жовтня серед туристів, повністю вакцинованих осіб похилого віку з Шанхаю. Вони подорожували кількома північними регіонами. За словами Фена, зі 133 випадків зараження, зареєстрованих станом на неділю, 106 були пов’язані з 13 туристичними групами.

Інфікування зафіксовані майже у третині провінцій та регіонів країни, зокрема у Внутрішній Монголії, Ганьсу, Нінся, Ґуйчжоу та Пекіні. Турагентстам вже заборонили організовувати поїздки цими регіонами, а влада столиці в неділю посилила обмеження на в’їзд до міста.

Відтепер від мандрівників з регіонів високого і середнього ризику у Пекіні вимагатимуть тест з негативним результатом на коронавірус та двотижневий моніторинг стану здоров’я.

В місті Едзін-Ці у Внутрішній Монголії після виявлення 12 нових захворілих усім місцевим жителям і туристам заборонили залишати свої будинки чи номери у готелях, а шістьом посадовцям, зокрема директору місцевої Комісії з охорони здоров’я, оголосили про суворе покарання через «мляву реакцію та неефективне управління».

В провінції Ланьчжоу у вихідні оголосили про заходи щодо «»припинення всієї туристичної діяльності» та переміщення гостей міста на карантин.

Як повідомляє Міністерство транспорту, обидва міста, а також кілька інших населених пунктів у Внутрішній Монголії та Ганьсу призупинили роботу поїздів, автобусів та таксі.