В Україні зросте тариф для медзакладів за надання допомоги COVID-хворим

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) збільшить тариф для лікарень за надання допомоги пацієнтам, які хворіють на коронавірусну інфекцію. Про це йшлося під час селекторної наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського.Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що НСЗУ буде збільшувати тариф для лікарень, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, оскільки до відповідного пакету послуг входить також киснева підтримка хворих.

В Україні через зростання захворюваності на коронавірус зросла потреба у кисні. Лікарні використовують більше кисню для пацієнтів, які хворіють на коронавірусну інфекцію.

Під час наради Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що минулого тижня в країні зафіксували найбільше число COVID-хворих за добу восени 2021 року – 23 785 осіб. Загалом в Україні станом на 25 жовтня виявлено – 339,5 тис. активних хворих на COVID-19 та заповнено 45 674 ліжко-місць у медзакладах.

Минулого тижня до лікарень була госпіталізована найбільша кількість хворих на коронавірус – 33 551 особа, а також зроблена рекордна кількість COVID-щеплень – понад півтора мільйона.

Зазначається, що під час наради також обговорювалося питання щодо необхідності розгортання додаткових ліжок для COVID-хворих у лікарнях.

Зеленський дав доручення урядовцям проводити більш активну комунікацію з громадянами щодо ситуації з поширення коронавірусу в Україні й тих заходів, які необхідно вживати державі та українцям для протидії захворюванню.

Нагадаємо, що на території України вже зафіксували нову мутацію варіанту «Дельта», яку вперше виявили у Великій Британії. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. Українські вчені ще у минулу п’ятницю підтвердили нову мутацію.