Повідомляється, що у випробуванні брали участь 24 699 осіб, які двічі заповнили анкети. Учасники під час анкетування мали вказати всі продукти, які вони їли протягом попередньої доби.
Загальна частота депресій серед усіх учасників досліджуваної когорти склала 5,9%.
Кількість осіб, які їли гриби, скала 5,2%. Вчені розділили їх на три групи в залежності від кількості грибів, яку вони вживали.
Фахівці наголосили, що учасники випробування, які їли середню кількість грибів (4,9 грама на день), були єдиною групою, у яких знизилася ймовірність депресії.
За словами дослідників, антидепресивні властивості грибів можуть бути пов’язані з антиоксидантами, які є у них.
На зниження депресії в учасників випробування міг вплинути калій, що міститься у шампіньйонах, які є найбільш популярними грибами у Сполучених Штатах.
Повідомляється, що такі гриби, як левова грива Hericium erinaceus «можуть стимулювати прояв нейротрофічних факторів, таких як фактор росту нервів (NGF) синтез, яких може мати потенційний вплив на запобігання нервово-психічних розладів, включаючи депресію».
Вчені додали, що їх робота є відправною точкою для кращого розуміння впливу грибів на поліпшення симптомів депресії.
Нагадаємо, що хімієтерапія на основі грибів виявилася перспективною. Дослідники з’ясували, що модифікований метаболіт з гімалайського гриба може допомогти у лікуванні раку.
Раніше стало відомо, що пробудження всього на годину раніше значно знижує ризик депресії. Науковці провели генетичне дослідження за участю 840 тисяч осіб, яке показало, що підйом всього на годину раніше знижує ризик виникнення депресії на 23%.