В Україні починаються випробування таблеток від COVID-19

В Україні починаються клінічні випробування протиковідних ліків від фармкомпаній Pfizer і Merck. Препарати  тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові. Відповідні накази опубліковані на сайті МОЗ, пише РКБ.Згідно з документом, в Україні тестуватимуть пероральний препарат «Ритонавір»  (pf-07321332) по 150 мг від Пфайзер.  У подвійному сліпому плацебо контрольованому дослідженні фази 2/3 візьмуть участь особи, які контактували з хворими на коронавірус.

Також затверджено випробування ліків виробництва Merck – MK4482 – 013. У багатоцентровому, рандомізованому, подвійно-сліпому, плацебо-контрольованому дослідженні 3 фази участь візьмуть дорослі, які проживають з особами, в яких був діагностований COVID-19.

За даними видання, випробування проводитимуться на базі міської студентської лікарні Харківської міськради.

Нагадаємо, у Великобританії запустили перше випробування ліків для боротьби зі втомою та м’язовою слабкістю,  з якими стикається більш ніж половина людей із постковідом.

Нещодавно науковці виявили, що антидепресант флувоксамін (Luvox) може запобігти госпіталізації та смерті пацієнтів з COVID-19, які отримують амбулаторне лікування.