В Індії виявили спалах небезпечної хвороби, від якої немає ліків

В Індійському штаті Уттар-Прадеш стався спалах небезпечної хвороби. У місті Канпур вже виявили 89 випадків зараження небезпечним вірусом Зіка, який переносять комарі. Про це повідомляє видання India Today.У місті Каннаудж також зареєстрували перший випадок зараження вірусом Зіка. На минулому тижні Інфікування підтвердила у 45 річного чоловіка. Зразок його аналізів було відправлено 3 листопада, звіт про випробування виявився позитивним.

Як зазначає видання, у районах, де зафіксували небезпечний вірус, проводиться інформаційна кампанія. Департамент охорони здоров’я повідомив, що вірус Зіка виявили в однієї вагітної жінки. Пацієнтка перебуває під пильним наглядом.

У віковій групі від 4 до 20 років виявлено 19 інфікувань вірусом Зіка.

Як повідомив міністр охорони здоров’я Джай Пратап Сінгх, влада швидко зреагувала, вживши необхідних заходів, щоб зупинити поширення небезпечної хвороби. Також він розповів, що спалах хвороби поширився з табору авіабази Канпур Чакері. Всі особи, які контактували з захворілим, інфікувалися Зіка- вірусом.

Слід зазначити, що вірус Зіка поширюється через укус комарів виду Aedes aegypti. Серед основних симптомів інфекційного захворювання головний біль, висипи на шкірі, гарачка, біль у суглобах. Ознаки інфікування проявляються в однієї людини з п’яти.

Нещодавно ми писали, що Україні може загрожувати спалах малярії. Серед основних причин називають зміну клімату.

В Україні від початку літа виявили небезпечну інфекцію, яка також передається через укуси комарів, – гарячку Західного Нілу.