Перший телемедичний форум Ukraine Telehealth Forum 2023 відбувся в Україні

За підтримки Міністерства охорони здоров’я України цього тижня в Україні відбувся перший телемедичний форум.

Його учасниками стали представники компаній, що активно впроваджують телемедичні системи в українську медичну сферу. Зокрема, виконавча директорка компанії World Telehealth Initiative, член Ради консультантів з питань цифрової охорони здоров’я ВООЗ та реєстру експертів Шарон Ален, співзасновник World Telehealth Initiative, науковий консультант Teladoc Health Юлун Вонг та Ед Персі – віцепрезидент лікарень і систем охорони здоров’я (Європа, Близький Схід і Африка в Teladoc health).

У заході взяли участь також представники медичних закладів, наукової та медичної спільноти, профільних медичних обʼєднань, а також представники медичних інформаційних систем.

«Телемедичні рішення виконують важливу комунікативну функцію, що дозволяє забезпечити якісний та швидкий доступ до медичної допомоги всім українцям незалежно від їх місця перебування, – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. – Ми вдячні партнерам, які у найскладніший для України час надали нам технології, що модернізують і покращують надання медичних послуг. Дякуємо за активну залученість фахівців, які продовжують надавати консультації українським колегам – це рятує сотні життів».

Лікарі мали змогу надати консультації та обмінятися досвідом використання телемедичних пристроїв в Україні. Також відбулася практична демонстрація можливостей телемедичного обладнання Teledoc. Присутні в залі могли віртуально відвідати медичну палату, де був навчальний симулянт пацієнта з Каліфорнії. Обладнання дозволяло максимально близько обстежити пацієнта та ті ділянки, які потребували лікування, за допомогою високоякісної роздільної здатності.

Досягнуто домовленості і надалі проводити обмін досвідом для ефективного впровадження телемедицини в Україні.