В Україні заборонили продаж ліків дітям

Відтепер в країні продаж лікарських засобів дітям до 14 років заборонений. Відповідний законопроєкт ухвалила Верховна Рада. Про це повідомляє УНН.

В Україні заборонили продаж лікарських засобів дітям.

Зазначається, що народні депутати у другому читання підтримали проєкт закону про внесення змін до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби» щодо заборони продажу ліків дітям (№5122). Повідомляється, що 341 народний обранець проголосував «за» цей документ.

Згідно з законом, тепер в Україні забороняється продаж (включаючи дистанційний спосіб реалізації) медикаментів дітям та доставку ліків, коли кінцевим споживачем є малолітня дитина.

Якщо у провізора виклинають сумніви щодо досягнення покупцем 14-річного віку, то він має право попросити його пред’явити паспорт громадянина України або інший документ, який підтверджує вік. Коли покупець відмовляється надати документ, який підтвердить його вік, то ліки такій особі не мають продавати.

Нагадаємо, що парламентський Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медстрахування розробляє зміни, які планується внести до двох законопроєктів – щодо змін у роботі системи охорони здоров’я та щодо лікарських засобів.