Не менше 50 на день: у МОЗ ввели норму з вакцинації проти COVID-19

В Україні запровадили норми з кількості щеплень проти коронавірусу, яку мають виконувати пункти і центри вакцинації, а також мобільні бригади. Відповідне розпорядження видав Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.Згідно із розпорядженням, керівники робіт з ліквідації наслідків спалаху COVID-19 в Україні, мають формувати щотижневі плани з охоплення імунізацією проти коронавірусної інфекції.

Слід зазначити, що у документі прописана мінімальна кількість щеплень на день для мобільних бригад, центрів вакцинації та пунктів щеплення.

Зокрема, в одному пункті щеплення мають вакцинувати п’ятдесят або більше осіб протягом дня. Одна мобільна бригада за день має зробити сто і більше щеплень. Нормою для одного центру вакцинації є показник від п’ятдесяти або більше щеплень на день.

Повідомляється, що моніторингом виконання таких показників будуть займатися керівники робіт з ліквідації спалаху коронавірусу. Вони мають звітувати у МОЗ щодо досягнення щотижневих планів з охоплення вакцинацією.

Раніше стало відомо, що Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив про необхідність безперервного доступу українців до вакцинації від коронавірусу, навіть у вихідні чи святкові дні. Він підкреслив, що процес щеплення громадян має бути безперервним і зручним.

Нагадаємо, що у Києві та Львові відкрили нові пункти COVID-вакцинації в аеропортах.