Південна Корея планує запровадити бустерну COVID-вакцинацію

Нововведення набуде чинності, якщо до жовтня буде імунізовано щонайменше 70% населення. Зазначається, що влада Південної Кореї планує пришвидшити темпи вакцинації, щоб підвищити показник до 80% за рахунок вакцинації вагітних жінок і дітей віком 13-17 років.

За інформацією Корейського агентства з контролю й профілактики захворювань, прищеплювати бестера ними уколами почнуть людей з ослабленим імунітетом або з груп підвищеного ризику.

На початку літа у країні заявили, що у наступному році планують отримати більше мРНК-вакцин для бустерних доз для всього населення на додаток до вже узгоджених 106 млн доз від фармвиробників Pfizer/BioNTech і Moderna.

Зазначається, що станом на 31 серпня не менше ніж 56,5% населення ввело хоча б одну дозу вакцини, а 29,6% пройшли повний курс COVID-щеплення.

Нагадаємо, ще дві країни також  запроваджують бустерні вакцини від коронавірусу. Так у Чехії з 20 вересні на ревакцинацію після 8 місяці від основного курсу можуть зареєструватися всі охочі. Однак влада просить спочатку робити треті дози людям старше 60 років. І в Данії Управління охорони здоров’я пропонує робити бустер людям з серйозними захворюваннями, зокрема з онкологічними.