В Ізраїлі порівняли паломників до України з бомбою, що тікає

Ситуація з поїздками в Україну для паломництва до могили праведника Нахмана залишається тривожною. Про це заявив Міністр внутрішньої безпеки Омер Бар-Лев.

Міністр внутрішньої безпеки назвав  ситуацію з поїздками до Умані тривожною. За його словами, 100 тисяч хасидів, які вирушили на Рош ха-Шана в Україну, – це «сто тисяч бомб, що тікають».  Він впевнений що, паломники, які будуть повертатися з Умані, можуть стати загрозою нових COVID-заражень.

Глава ізраїльського МЗС Яіра Лапіда повідомив, що нещодавно розмовляв зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, який запевнив, що Україна дала згоду на прийом паломників.

Слід зазначити, що в минулому році Україна закрила доступ паломникам в Умань. Однак понад дві тисячі хасидів намагалися прорватися на територію Черкаської області через Білорусь.

В Ізраїлі з 29 серпня ввели особливі правила для осіб, яки вилітають в Україну. Всі, включаючи вакцинованих і тих, хто вже одужав від COVID-19, зобов’язані здати ПЦР-тест.

Зазначимо, що в середу, 1 вересня в Україну почали прибувати перші паломники, повідомляє НВ. Повідомляється, що в міжнародному аеропорту Бориспіль посилено чергують понад 120 співробітників поліції.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я України ще на початку серпня повідомило про підготовку до безпечного приймання паломників на цьогорічне святкування юдейського нового року. Для цього відомство підписало постанову, яка регламентує  базові протиепідемічні вимоги, серед яких – масковий режим, температурний скринінг усіх паломників та осіб, які їх супроводжують.

Нагадаємо, що в Ізраїлі станом на понеділок 2021 року зафіксували рекордну кількість інфікованих коронавірусом за весь час пандемії.