Коронавірус може ніколи не зникнути

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вважає, що вірус Sars-Cov-2, що викликає коронавірусну хворобу, вже не зникне, однак з ним можна навчитися жити. Про це він заявив під час звіту на Годині запитань до Уряду в Верховній Раді України.

На початку свого виступу очільник МОЗ зауважив, що всіх цікавить, коли скінчиться пандемія, адже вона панує в світі вже 20 місяців.

«Неприємна новина в тому, що COVID-19 може не зникнути ніколи. Хороша новина – ми можемо повернутися до нормального життя із циркуляцією цього вірусу між нами. Все більше науковців натякають, що ковід стане ендемічною хворобою, а це потребуватиме від нас нових протиепідемічних заходів», – сказав він.

Ляшко підкреслив, що зупинити поширення вірусу не вдалося через його постійні мутації, яких зараз вже 13 тисяч. Наразі в Україні лютує штам «Дельта».

Нагадаємо, що лікар розповів, як зробити COVID-щеплення і не заразитися у черзі.

Слід зазначити, у Міністерстві розробляють спеціальні довідки для людей з протипоказами для вакцинації проти коронавірусу.

Голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький розкритикував народних депутатів, які не хочуть вакцинуватися від COVID-19.