COVID-вакцинація підлітків: у МОЗ розповіли, коли вона почнеться

В Україні поки не розглядають масову імунізацію підлітків проти коронавірусної інфекції. Її проведення стане можливим, коли щеплення проти COVID-19 отримає більшість дорослого населення. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, пише РБК-Україна.Чиновник наголосив, що наразі в Україні не розглядається питання щодо масової вакцинації підлітків. Повідомляється, що імунізувати підлітків в країні почнуть тоді, коли близько 50-70% дорослих українців отримають щеплення.

Ляшко доповнив, що зараз перехід до вакцинації підлітків є передчасним.

«Але питання в тому, що сьогодні у нас найбільше хворіють дорослі. Тому поки ми не вакцинуємо 50-70% дорослого населення, на вакцинацію підлітків переходити передчасно», – пояснив керівник МОЗ.

Нагадаємо, що раніше у Міністерстві охорони здоров’я планували розпочати щеплення дітей проти коронавірусу під час п’ятого етапу вакцинації. У відомстві є затверджений алгоритм, за яким вакцину від Pfizer використовуватимуть для імунізації дітей лише за рекомендацією лікарів.

Також стало відомо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я закликали заможні країни поділитися вакцинами від COVID-19, замість вакцинації дітей та підлітків.

Раніше видання The Pharma Media повідомляло, що COVID-вакцина Moderna показала 100% ефективність серед підлітків. Компанія представила результати клінічного дослідження другої та третьої своєї вакцини від коронавірусу серед підлітків від 12 до 17 років.