Італійський сценарій: Ляшко розповів про спалах «Дельта»-штаму в Україні

В країні «Дельта»-варіант коронавірусу демонструє стрімке зростання нових випадків інфікування, як це спостерігалося в Італії на початку епідемії, тому українцям слід вакцинуватися. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє ТСН.В Україні зараз є швидке зростання захворюваності на коронавірус через штам «Дельта», а медична система працює на всю потужність. Керівник МОЗ наголосив, що така ситуація спостерігалася в Італії на початку пандемії COVID-19.

«Сьогодні «Дельта» показує такий стрімкий ріст, який був на початку епідемії в Італії. Сьогодні ми працюємо на всіх потужностях. І бачимо, що госпіталізовані – це тяжкі пацієнти або киснезалежні. Це – ще гірше, ніж це було навесні в нашій країні. Сьогодні ще є спроможність в системі охорони здоров’я. Ми ще приймаємо пацієнтів. Ми знаємо, як розширювати лікарні», – зазначив він.

Ляшко доповнив, що можливості медичної системи мають обмеження, тому громадянам слід вакцинуватися проти коронавірусу.

«Кожен з регіонів має свої спроможності, але система «не резинова». Вакцина є у вільному доступі. Медики готові та можуть вакцинувати, просто потрібно вакцинуватись», – підкреслив очільник відомства.

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині склалася критична ситуація з киснем – у регіоні багато важких пацієнтів, яким потрібна киснева підтримка. Херсонська область з 15 жовтня опинилася у «червоній» зоні карантину. Медзакладам необхідно у два-чотири рази більше кисню, ніж раніше. Основна причина – важкий перебіг COVID-19 у пацієнтів.

Нагадаємо, що пік захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні розпочнеться вже наступного тижня – з 25 жовтня.